Histor's manier van kleur kiezen


Kleur kiezen is eenvoudiger en leuker geworden. 
Meer dan twaalfhonderdenvijftig kleuren staan er voor u klaar.
Kleur kiezen is niet altijd makkelijk, maar wordt met de nieuwe Kleurkiezer,
een meterslange display, zowel eenvoudiger als leuker.

Niet alleen kunnen klanten door de handige indeling makkelijker combineren, ook worden bijpassende kleuren eenvoudig gevonden en kan men ideeŽn opdoen met betrekking tot de glansgraad van de verf of een effect.

Duidelijke voorbeelden op de Kleurkiezer tonen de zes soorten glans (van heel mat tot heel glanzend) en de soorten effecten, bijvoorbeeld metallic, structuur, shades (schaduweffect) of schoolbordenverf. Alles verduidelijkt met voorbeelden ter inspiratie.

 

Voor wie meer inspiratie nodig heeft, zijn er panelen met kleurthema’s met daarop interieurfoto’s, is er een kleurkompas die u de wegwijst en er zijn stalen in de werkelijke kleur en textuur om nog beter voor ogen te krijgen wat het eindresultaat kan zijn. 

Voor wie meer inspiratie nodig heeft, zijn er panelen met kleurthema’s met daarop interieurfoto’s, is er een kleurkompas die u de wegwijst en zijn er stalen in de werkelijke kleur en textuur om nog beter voor ogen te krijgen wat het eindresultaat kan zijn.

“Vergrijsde en natuurtinten zijn de trend voor de komende jaren.
Daar spelen we met de 275 nieuwe kleuren goed op in.”

Histor biedt u ook het magazine Kleur gratis aan en u kunt - heel creatief - uw eigen kleurwaaier samenstellen. 
Een touchscreen met inspirerende filmpjes plus uiteraard het advies van een van de medewerkers maakt de weg naar de juiste kleurkeuze compleet.

 

Omdat het om wel heel veel kleuren gaat, is er een indeling in acht kleurgroepen met ieder drie kleurfamilies. Per familie zijn verzadigde kleuren, wit-tinten en grijstinten gegroepeerd, wat combineren met andere families vergemakkelijkt.

“Je kunt nu ook heel eenvoudig kleuren combineren. Je begint met je favoriete kleur, kiest vervolgens binnen dezelfde kleurfamilie de aansluitende grijstinten en dat combineer je met de metallics en wit-tinten er vlak boven.”


Wie echt moeite heeft met kiezen, kan terecht bij de grote kleurkaarten bovenaan. Hier heeft Histor per kleurgroep de twaalf meest populaire kleuren voor u geselecteerd. En natuurlijk kunt u altijd bij onze medewerkers terecht voor advies.
 

terug